Slayt hazırlarken de sunumun hazırlık aşamasında bahsetmiş olduğumuz bir kural geçerlidir. PowerPoint sunusunun başında mutlaka slayt içerisinde yer alan konular bulunmalıdır. Sunumunuzun içerisinde anlatmayacağınız hiçbir madde ana başlıkların bulunacağı ilk sayfada yer almamalıdır.
Yazı tipi boyutunun iyi seçilmesi gerekmektedir. Yazılar ne kişilerin rahatsız olacağı kadar büyük ne de görmekte zorlanacakları kadar küçük olmalıdır.
Her slaydın sadece bir konu içermesine dikkat edin. Birden fazla olması kişilerde kafa karışıklığına sebep olabilir.
Hedef kitleye uygun tasarımlar seçmeye özen gösterin. Örneğin üniversitede okutulan bir ders için hazırlanan bir sunum ile bir satışı yapma için hazırlanan sunum arasındaki fark…
Sunumunuzu ses ve grafiklerle destekleyin. Bu ortamda bulunan farklı temsil sistemlerine sahip insanların ilgisini çekecektir.
Anlatımınızı tablolarla da destekleyebilirsiniz ancak dikkat etmelisiniz ki tabloda kullandığınız veriler kesinlikle karışıklık içermemelidir.
Her slayta mutlaka sayfa numarası ekleyin ki hem siz sunumunuz sırasında ne kadar kaldığını rahatlıkla takip edebilirsiniz hem de süre sıkıntısı yaşamamak adına kolaylık olur.
Yazım ve dilbilgisi hatalarını kontrol edin. Çünkü insan beyni öyle bir mekanizmadır ki doğrulara çoğu zaman dikkat etmediği halde, hata ayıklama mekanizması fazlasıyla çalışır. Bu durumda eğer yazım hatası varsa odak noktası tamamen o olur.
Slaytları mutlaka anlatın. Her slaytı birebir okumayı aklınızdan bile geçirmeyin. Karşınızdaki kişiler konuya hakim olmadığınızı ve başarısız olduğunuzu düşünebilirler.
Slayt Nasıl Hazırlanır, Sunumda Slayt Nasıl Hazırlanır, Slayt Hazırlama Teknikleri