fbpx

Problem Çözme Tekniğinde Kullanılan Aşamalar

Problem Çözme Tekniğinde Kullanılan AşamalarProblem çözme tekniği aşamaları; bir problemi çözüme kavuştururken izlenen yöntemlerdir.
İnceleyin >> PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ EĞİTİMİ
 
Her insanın kendine özgü bir düşünme tarzı olması ve izlenen yöntemin çözülecek problemin türüne bağlı olmasına rağmen problem çözmeye yaklaşımında şu dört aşamayı izlenir:

  • hazırlık,
  • kuluçka,
  • kavrayış ya da aydınlanma,
  • değerlendirme ve düzeltmedir.

Hazırlık aşaması; bu aşamada problemin gerçekten nasıl olduğu ortaya konur. Problemle ilişkili görünen bilgi ve malzemeyi toplar. Sonrasında problemi çözmeye çalışılır. Bu süreç biraz zaman alabilir.
Kuluçka; bu aşamada, önceden çözümü engelleyen bazı fikirler yok başlar. Problemi çözen, aynı zamanda, kimisi probleme çözüm getirebilecek nitelikte olan başka şeyler de yapmakta ve öğrenmektedir. Bu arada bilinçaltı süreçler de işbaşındadır.
Kavrayış ya da aydınlanma; bu aşamada genellikle, problemi çözen kişide bir kavrayış gözlenir. Bu aşamada problemi çözen kişinin kafasında ani ve tümüyle yeni bir fikir doğar. Bu noktada, düşünme yoluyla yepyeni, en azından kendisi için yepyeni, bir çözüm üretmiştir.
Değerlendirme ve düzeltme; bu aşamada problemi çözen kişi fikrinin gerçekten çalışıp çalışmadığını sınar. Bazen, bulduğu çözüm işe yaramaz ve yeniden başlangıç noktasına döner. Bazı kez de fikri doğrudur, fakat birkaç küçük değişiklik ya da diğer ufak tefek problemlerin çözülmesi gerekir.
Şu da unutulmamalıdır ki bir kimsenin problem çözmedeki başarısı problemin özelliklerinden çok, bazı kişisel etkenlere bağlıdır.
Biz problem çözme teknikleri kavramını en ince ayrıntısına kadar araştırdık ve bunun sonucunda kapsamlı bir online eğitim programı hazırladık.
Hazırladığımız bu eğitim programı ile birlikte bir de uluslararası geçerliliği olan bir sertifikaya sahip olma fırsatı sunduk. 
Hazırladığımız bu eğitim programını detaylı bir şekilde incelemek ister misiniz?
HEMEN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYARAK BİLGİ ALABİLİRSİNİZ…

PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ EĞİTİMİ