fbpx

Depo ve Stok Yönetimi Eğitimleri

Depo, bir ürünü koruduğumuz ve gerektiğinde kullanmak üzere sakladığımız yerlere verdiğimiz isimdir. Bugün size Depo ve Stok Yönetimi Eğitimleri içerisinde yer alan önemli bir konudan bahsetmek istiyoruz.
Çok basit ve yaygın bir örnek vermek gerekirse; hemen herkesin evinde küçük çaplı bir depo sistemi vardır. Mesela bazı gıda malzemelerini toptan alarak evimizdeki kiler veya dolap gibi uygun bir yere koyarız. Bu sayede her bir ürün için ayrı ayrı markete gitmemiz gerekmez, toptan aldığımız için fiyatı daha ucuza gelir ve elimizin altında ürünler olduğu için yemek yapma süreci çok daha hızlı ve kolay gerçekleşir.

Depo ve Stok Yönetimi Eğitimleri

Depolama, doğru bir yönetim ile uygulandığında tıpkı evlerimizdeki gibi firmalara da hem maliyet avantajı yaratan hem de zamandan kazandıran bir sistemdir.
Depo Ve Stok Yönetimi Eğitimi
Depolama, hem müşteri hizmetleri hem de maliyet yönetiminin önemli unsurlarından biridir. Depolamada temel amaç, müşteriye en iyi ve hızlı şekilde hizmet vermektir. Ayrıca depolama, üretim maliyetlerini de azaltır.

Depo Yönetimi neden gereklidir?

Depo yönetimi bir firma için büyük önem taşır. Örneğin firma olarak bir depo kurduk. 100 farklı müşteriye yönelik malı depomuza yerleştirmemiz gerekiyor. Hangi müşterinin ne kadar malı var, deponun hangi bölümlerine ne tür mallar yerleştirilmeli, hangi mal ne zaman depodan çıkacak, ne zaman ne tipte ürünler gelecek… Bu ve bunun gibi konuların düzenli bir şekilde yürütülmesi iyi bir depo yönetimi ile mümkündür.
Depo yönetimi; mal alımı ve takibinden envanter oluşturulmasına, verimlilik ve tasarrufa yönelik uygulamalardan nakliyeye, müşteri hizmetlerinden raporlamaya kadar bir dizi önemli sürecin düzgün işlemesini ifade eder.
Artık teknolojinin gelişmesi ve sistemlerin bilgisayar ortamına aktarılması ile depo yönetimi de daha kolay ve etkin bir şekilde sağlanabilmektedir. Operasyonel süreçlerin bütününü takip etmeyi kolaylaştıran yazılım ve donanımlar firmaların bu anlamdaki iş yükünü azaltmakta, hata payını en aza indirmektedir.
Depo Yönetim Sistemi (Warehouse Management System/WMS) basit depolardan en karmaşık depolara kadar tüm mekanlarda kullanılabilmektedir. Kısaca ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) adı verilen sistemler de yine depo yönetimini kolaylaştırmaya yönelik ayrıntılı çözüm sunmaktadır.

En iyi eğitimi nereden alabilirim?

İşletmelerin hem maliyet kalemleri açısından hem de müşteri memnuniyetini yakalama noktasında iyi bir depolama sistemi kurulması ve etkin bir depo yönetimi oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Firmaların rekabetçi sektörlerde ayakta kalabilmek ve rakiplerinin önüne geçebilmek için hayata geçirdiği ve yatırım yaptığı alanlardan biri depo yönetimidir. Dolayısıyla depo yönetimini doğru anlamak, depo yönetimi sürecine hâkim olabilmek, en etkili yöntemleri kullanmayı bilmek şirketlerin önem verdiği konular arasındadır. Depo yönetimi alanında uzmanlaşmak sizi mesleki anlamda öne çıkartır.
Mesleki uzmanlık eğitimleri denilince Türkiye’de akla gelen ilk kurum olan Liderlik Okulu, sizi depo yönetimi konusunda da yalnız bırakmıyor. Liderlik Okulu’nun hazırladığı eğitim programları ihtiyacınız olan tüm bilgileri ve daha fazlasını içeriyor. Depo ve Stok Yönetimi aynı eğitim programının farklı bölümleri olarak ele alınıyor. Her iki alanda da zengin içeriğe sahip derslerle size uzmanlık kazandıracak eğitim programları ile şirketinizin verimliliğini maksimuma taşıyacaksınız.
Mesleğe ilk adımını atmak isteyenlerden, bu alandaki deneyimlerini geliştirmek isteyen uzmanlara kadar herkes için uygun eğitim programları Liderlik Okulu’nda bulunmaktadır.
Uluslararası standartlar doğrultusunda hazırlanan ders içeriklerimizde, en yeni uygulama ve teknikleri, teorik bilgilerle uygulamalı anlatımları bir arada bulacaksınız.
Eğitimlerimiz sonunda Depo Yönetimi Uzmanlık Sertifikası ve Stok Yönetimi Uzmanlık Sertifikası sizi bekliyor olacak. Bu sertifikalar her iki alandaki yetkinliğinizi de ortaya koyacak niteliktedir.
Uzmanlaşmanın yolu Liderlik Okulu’ndan geçer; sizi de eğitimlerimizden faydalanmaya davet ediyoruz.
STOK YÖNETİMİ EĞİTİMİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ